Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон10262020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Деян Дойнов: Ще бъда безкомпромисен по отношение на изпълнение на мерките срещу коронавируса
Понеделник, 16 Март 2020 18:53

Деян Дойнов: Ще бъда безкомпромисен по отношение на изпълнение на мерките срещу коронавируса Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

На извънредна пресконференция кметът на община Сопот Деян Дойнов представи издадената преди няколко часа днес от него заповед с 14 мерки по отношение на въведеното в страната извънредно положение. За мен е изключително важно да запазим живора и здравето на нашите съграждани и на хората от околните населени места, коментира Дойнов. Той заяви, че на територията на общината се затварят всички хотели, къщи за гости и търговски обекти, с изключение на хранителни магазини, аптеки, дрогерии и бензиностанции. Лично кметът ще проверява за изпълнение на заповедта си. Ще бъда безкомпромисен към всички, които нарушават заповедта, заяви градоначалникът. Дойнов призова да няма истерия и паника.

Секретарят на общината Мехмед Тухчиев, който е член на местния кризисен щаб посочи, че от утре в сградата на общинска администрация се въвежда строг специален режим за обслужване на граждани. Те ще имат достъп само до отделите “Деловодство”, “Каса”, и сектор “Местни данъци и такси”. Всички посетители трябва да спазват дистанцията от 1,5 метра един от друг. Помещенията в сградите на общината ще бъдат старателно дизенфикцирани. На всички служители ще бъде проведен извънреден инструктаж. Създадена е работна група, заедно с РПУ Карлово, която ще следи за спазването на мерките посочени в заповедта на кмета. Призовавам гражданите към самодисциплина, самосъзнание, солидарност и съдействие, с цел по-бързо излизане от създалата се критична ситуация, заяви Тюхчиев.

Зам.-кметът Николай Новаков също призова гражданите на общината да спазват взетите извънредни мерки срещу заразата с COVID-19.

Изтоник rnews.bg

Прочетена 779 пъти