Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05272020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ДО ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В ОБЩИНА КАРЛОВО
Петък, 27 Март 2020 13:14

ДО ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В ОБЩИНА КАРЛОВО Избрана

Оценете
(1 глас)

   Уважаеми госпожи и господа,
 

   Общинският кризисен щаб с внимание се запозна с проблемите и въпросите, поставени във Вашето писмо. Ние също сме загрижени за предстоящия земеделски сезон и като цяло за икономиката в региона.

   От името на щаба Ви призовавам да спазвате Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и произтичащите от него заповеди на Министъра на здравеопазването, определящи спазване на противоепидемични мерки за ограничаване пандемията от коронавирус.

   Принципът, който спазва Общинският кризисен щаб, е да не се въвеждат по-тежки забрани и ограничения от вече наложените, освен в изключителни случаи /при евентуално тежка епидемиологична обстановка и при неспазване на разпоредбите и правилата/.

    Конкретно на въпросите Ви относно кампанията по прибирането на розовия цвят 2020 нашето мнение е, че тя може да бъде проведена единствено при правилен разчет на дейността: необходим брой работна ръка, спазване на определената дистанция, осигуряване на лични предпазни средства и дезинфекция.

   Съветваме Ви, заедно с всички сдружения на розопроизводителите, да отправите тези питания и към Министъра на земеделието, храните и горите, тъй като кампания 2020 засяга прибирането на розов цвят в различни региони и препитанието на много хора.
 

С уважение,
 

Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА КАРЛОВО,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ

Прочетена 562 пъти