Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Добрата новина в Деня на закрилника на децата - Свети Стилиян
Понеделник, 26 Ноември 2018 17:08

Добрата новина в Деня на закрилника на децата - Свети Стилиян Избрана

Оценете
(1 глас)
В деня на закрилника на децата Свети Стилиян идва добрата новина за децата със специални потребности на Община Карлово.
Ротари клуб-Карлово избра тази година да подкрепи изграждането на сензорна зала за работа с деца с разстройства от аутистичния спектър, кабинети за терапия и зала за срещи на майките на деца със специални потребности.
На благотворителния бал, провел се на 23 ноември 2018г. ротарианците събраха 27 000 лева, с които на приземния етаж на Социален център „По-добре заедно“ в Карлово ще бъдат оборудвани тези специализирани зали и кабинети за терапия. Трогнат от каузата, дори водещият на бала,Камен Воденичаров, дари средства в подкрепа на идеята.
Община Карлово пое ангажимента да издаде помещенията в готовност за оборудване, а Ротари клуб-Карлово започва работа по международен проект на Фондация „Ротари Интернешънъл“, за да осигури допълнителни средства за обучение на персонал и специализирано оборудване. Изградената сензорна зала и кабинетите ще се ползват от всички нуждаещи се деца и родители, независимо какви социални институции посещават.Социалният център получи едната от картините в търга за новите зали, а децата-ръчно приготвени питки и сладки.
 
Прочетена 413 пъти