Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01262020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Доц. д-р Александър Йорданов в Карлово: Левски носи в себе си Закона на морала
Четвъртък, 11 Април 2019 13:26

Доц. д-р Александър Йорданов в Карлово: Левски носи в себе си Закона на морала Избрана

Оценете
(1 глас)

„Васил Левски носи в себе си Закона на морала. Апостола е бил свободен, преди още народът ни да разбере и обикне свободата. Неговата идея за освобождението е радикална и смела. Левски не може да бъде партийно знаме, защото за него е имало само една партия – България.” Това каза доц. д-р Александър Йорданов при представянето на своята книга „Патриотични уроци” в Карлово на 10 април.

Капитан първи ранг о.р. Васил Данов – член на Атлантическия съвет, прочете пред пълната с карловци зала „Васил Караиванов” откъс от патриотичния урок за Васил Левски, акцентирайки върху размислите на автора за смисъла на Освобождението според Апостола и истините за българската национална съдба.

В 38 урока известният политик и дипломат, председател на 36-то Народно събрание, доцент д-р в Българската академия на науките анализира най-важните събития в нашата и европейска история от 19 и през 20 век. „Патриотични уроци” представят българската гледна точка към тези събития и внушават родолюбието като изконна ценност на народа ни. Тълкуването на историческите факти представлява нов и различен прочит от този, който в недалечното минало е предлагала българската образователна система.

Книгата е посветена на паметта на двама достойни българи: големия писател, драматург и публицист Георги Марков и Илия Минев – несломения борец за свобода и човешки правдини.

Събитието уважиха кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков и неговият заместник Анастасия Чолакова, общински съветници, кметове на населени места, общественици, историци, много граждани.

Преди срещата с тях доц. Йорданов разгледа Старинно Карлово и сподели възхищението си от атмосферата и красотата на туристическия комплекс.

 

Пресцентър община Карлово Тел. 0335/ 54-598

Прочетена 458 пъти