Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05312023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ „Едни картини за обикновения човек“ – подарък за сетивата
Неделя, 01 Май 2022 08:58

„Едни картини за обикновения човек“ – подарък за сетивата Избрана

Оценете
(10 гласа)

Медия

    Животът на човек е безкраен пейзаж от събития и чувства, срещи и раздели.
Всеки наш ден ни подарява своята красота, своята усмивка или сълза, а самото изкуство внася вкус и цвят в сивотата на ежедневието ни. Своята пета самостоятелна изложба, която ще добави в творческата си визитка, Тодор Гавазов откри в Народно читалище „Иван Вазов-1871“ – Сопот в компанията на гости и приятели. Освен тях той има участие в обща изложба със свои графики в галерия в гр. Прага (Чехия).

Платната на художника отразяват красотата на заобиколния свят „Едни  картини за обикновения човек“, които носят необикновени усещания за сетивата ни с цвят и емоция. Както може да се забележи и в картните му, основно набляга на графика и живопис.

Роден в град Баня, община Карлово, Тодор Гавазов от малък е запленен от изобразителното изкуство, а самото рисуване дава отражение на неговия жизнен път. Завършва средното си образование в СУ „Васил Левски“ – Карлово, в профилирана паралелка с художници и музиканти, а висшето си образование в Югозападен университет „Неофит Рилски“ - Благоевград, специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". „Освен желанието ми да рисувам покрай музикантите в класа се научих и да свиря на пиано.


Самоук съм, но имам участие на един фестивал за електронна музика в София. Продължавам да се развивам и в музиката, като композирам мелодии и правя различни стилове музика. Любителски се занимавам и с фитнес, повече от 18 години. Обичам да правя всичко което ме кара да се чувствам жив и пълноценен!“, сподели с екипа ни Тодор Гавазов.

Прочетена 898 пъти