Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Емоция в картините от новата изложба на Пена Николова
Сряда, 23 Ноември 2022 10:53

Емоция в картините от новата изложба на Пена Николова Избрана

Оценете
(1 глас)

В галерия АРТ-Аптека, в град Карлово, от 14-ти до 30-ти  ноември 2022 година ще можете да посетите новата изложба на талантливата художничка Пена Николова.

Изучавала графика в Художествена гимназия в Казанлък и завършила изящния факултет на Великотърновски университет ''Св.Св. Кирил и Методий '', специалност живопис.

От 1988 година насам е член на Съюза на българските художници, а от 11 години е ръководител на Школата по изобразително изкуство  "КАРЛОВСКИ АРТ КОЛОРИТ" към Народно читалище „Васил Левски – 1861 г.“ – Карлово.

Емоционалните и дълбоки творби на авторката са представяне в самостоятелни изложби в различни галерии из цялата страна, сред които Галерия „Бургас“ – град Бургас, Галерия „Римска музайка“ – град Стара Загора, Галерия „Максим“ – град София,  Художествена галерия „Жорж Папазов“ – град Ямбол и много други. Участва и в множество колективни изложби, а нейни картини са собственост на различни галерии, както и на частни колекции.

Нейната нова изложба живопис изрисува есенно-зимните дни в красиви краски и стопли в студеното време не само погледите, но и сърцата на всички приятели на художничката и почитатели на нейното изкуство.

„Утро”, „Разбудени от слънцето тръни”, „Скалист пейзаж“, „Морски истроии“, „Листопад“ са само някои от имената на картините, които са наслада за сетивата и емоция за очите и сърцето на човек.

Това е да си творец, да си отдаден на изкуството, да вълнуваш дните и сетивата на хората и да раздаваш без остатък красота, доброта и обич.

Това са онези особени човеци, които усмихват и усмихват хората, дните и света ни. Онези особени човеци останали далеч от механизирания и материален свят, далеч от бездуховността. Онези, които се борят за светлите идеи, за културата, за децата и които сами са лъч светлина в дните ни, пример и вдъхновение.

Г-жа Николова е един ярък пример за това как се остава човек, как се раздава обич за хората и наслада за сетивата им и как дните ни винаги могат да бъдат по-добри и красиви.

Изложбата на Пена Николова разказва живота в 22 истории, в 22 картини, в 22 красиви емоции събрали няколко шепички цветове и чувства в себе си.

 

Зоя Станкова

 

Прочетена 493 пъти