Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон01252021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Ето каква е Ковид обстановката в община Карлово
Сряда, 16 Декември 2020 14:14

Ето каква е Ковид обстановката в община Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)

Управителите на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и МЦ 1 – Карлово представиха актуални данни за Ковид обстановката в общината.

Временната комисия за подпомагане дейността на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и МЦ 1 – Карлово към Общинския съвет проведе редовно заседание. На него бяха изслушани докладите на управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ – д-р Христо Пелев и управителя на МЦ 1 – Карлово д-р Атанас Юнаков.

По данни на д-р Пелев, към 16.12.2020 г. през Ковид кабинета са преминали 220 пациенти, от тях 121 са хоспитализирани. В момента в Ковидотделението на болницата се намират 45 пациенти.„Не се забелязва трайна тенденция за намаляване на пациентите, нуждаещи се от хоспитализация“, допълни управителя на болницата. Графикът за дежурства на медицинския персонал е осигурен до 08.01.2021 г. 

Д-р Юнаков докладва, че едната от двете лаборатории в МЦ 1 е в пълна готовност да изпълнява електронните направления за PCR тестове, издадени от личните лекари.

Д-р Пелев и д-р Юнаков изказаха специални благодарности на дарителите, отзовали се и подпомогнали дейността на болницата и медицинския център в тази трудна за всички година.  Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров от своя страна също благодари на лекарите, на общинските съветници, на фирмите и гражданите, които с голяма съпричастност са направили дарения на финансови средства  или медицинска техника и материали.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО
0335/54-598

Прочетена 485 пъти