Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон01212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Ето какви мерки ще предприеме община Карлово след отмяна на бедственото положение
Петък, 19 Януари 2018 12:42

Ето какви мерки ще предприеме община Карлово след отмяна на бедственото положение Избрана

Оценете
(2 гласа)

  Със заповед № 43 от 19.01.2018 г. на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов бе отменено въведеното вчера бедствено положение вследствие на бурния вятър, който нанесе множество материални щети на територията на Карловска община.

     Кризисният щаб на община Карлово заседава рано тази сутрин и набеляза основните мерките, които ще предприеме за справяне с нанесените материални щети. Няколко екипа от общинска администрация и служители на консорциум „Чистота Карлово“ са разпределени на групи и обезопасяват районите с поражения от силния вятър. Започнато е цялостно почистване на град Карлово и всички населени места от общината. Сформирани са три комисии, които описват всички щети, нанесени от бурния вятър. Организирани са групи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които със собствени средства и сила почистват района на карловското поделение и около него. 
     Продължават съвместните действия на екипите от община Карлово и EVN, които работят по отстраняването на щетите по електроразпределителната и електропреносната мрежа на територията на цялата община.
     Писмените заявления за нанесени материални щети, които всички жители на община Карлово могат да подадат на гише № 5, трябва да бъдат за законни основни жилищни сгради, които семейството обитава. Община Карлово ще предостави информацията за постъпилите заявления на дирекция „Социално подпомагане“– Карлово. Служители на дирекцията ще предоставят на всеки пострадал заявление-декларация по образец от чл. 16, от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, за кандидатстване и отпускане на еднократна помощ, с максимален размер от 375 лв. Тази помощ се изплаща в месеца, следващ месеца на подаване на заявлението.
     Жителите на Карловска община, които имат направена застраховка „Автокаско“ на моторно превозно средство, могат да получат служебна бележка от община Карлово.
 
     Чл. 16. от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане
 
     (1) За задоволяване на инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни потребности на лицата и семействата може да се отпуска еднократна помощ веднъж годишно.
 
     (2) (Изм. - ДВ, бр. 40 от 2003 г., в сила от 01.05.2003 г.) Еднократната помощ по ал. 1 до петкратния размер на гарантирания минимален доход се определя със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" или от упълномощено от него длъжностно лице.
 
 Пресцентър Община Карлово 
Прочетена 777 пъти