Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Европейски дни на културното наследство в Исторически музей – Карлово
Петък, 21 Септември 2018 09:46

Европейски дни на културното наследство в Исторически музей – Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)

С Ден на отворените врати Исторически музей–Карлово и експозициите към него: Етнографска експозиция в Мазаковата къща „Карловски градски бит ХIХ нач. на ХХ в.“ и „Даскал Ботева къща“ ще се включи за пореден път в Европейските дни на културното наследство. Събитието ще се проведе на 21 и 22 септември 2018 г. Ден на Независимостта на България с работно време от 8:00 ч. до 17:00 ч. 

 ВХОД СВОБОДЕН.

Използвайки традиционни и интерактивни  подходи, музеят показва  приобщаването на учащите към общото културно-историческо наследство на Карловския регион.

Европейските дни на наследството са ежегодна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз и имат за цел е да обърнат общественото внимание върху културното наследство, насърчавайки хората да откриват културни забележителности с висока стойност близо до тях. По традиция събитията се провежда през месец септември и заедно с България в тях участват над 50 държави. Тазгодишното издание на събитието е под мотото: 

"Изкуството да споделяме".

В изложбената зала на музея посетителите ще могат да видят и изложбата „28-ми Стремски пехотен полк във войните за национално обединение“.

Прочетена 430 пъти