Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон10032022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Факелно шествие в памет на Апостола на свободата
Събота, 19 Февруари 2022 09:39

Факелно шествие в памет на Апостола на свободата Избрана

Оценете
(5 гласа)

В деня, в който се отбелязват 149 години от обесването на най-свидния син на майка България – Васил Иванов Кунчев, факелно шествие тръгна от Национален музей „Васил Левски“ и стигна до паметника на Апостола на свободата.
В Карлово, съгражданите на този знаменит българин, показаха, че студеното време и силният вятър няма възможност да спрат паметното шествие от родния му дом до гордо издигнатия в сърцето на града паметник.
От най-малки до големи тръгнаха тихо,  със сведени глави, припомняйки си животът на Левски, пътят, който е извървял и саможертвата, която е направил, за да имаме всички ние днес свободна Родина, да имаме родова памет, да сме горди и достойни българи.
Организаторите изказаха своите надежди шествието да се превърне в традиционно, да срещне по-голяма общинска подкрепа и в идните години да се разрасне, включвайки и участието на патриотични клубове.
Също така благодариха на всички участници от Карлово и населените места от общината, които подкрепиха идеята им, а някои, въпреки студа бяха сложили красивите български носии, които напомнят за несломимия дух и гордостта на българина.

 

Автор: Зоя Станкова

Прочетена 494 пъти