Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Бригаден генерал Маргарит Михайлов поема командването на 61 Стрямска механизирана бригада
Петък, 09 Декември 2022 19:43

Бригаден генерал Маргарит Михайлов поема командването на 61 Стрямска механизирана бригада Избрана

Оценете
(4 гласа)

61 СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА С НОВ КОМАНДИР 

На 09 декември 2022 г. на строевия плац на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 61 механизирана бригада”.

Церемонията започна с посрещане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил ПОПОВ. Бяха прочетени указите на президента на Република България за освобождаване от длъжността „Командир на 61 механизирана бригада” на бригаден генерал Деян ДЕШКОВ и за назначаване на бригаден генерал Маргарит МИХАЙЛОВ на длъжност „Командир на 61 механизирана бригада”.

Като неизменна част от тържествения ритуал, бригаден генерал ДЕШКОВ предаде, а бригаден генерал МИХАЙЛОВ прие  бойното знаме на бригадата – чисто и неопетнено.

Бригаден генерал ДЕШКОВ благодари на личния състав на 61 механизирана бригада за положените старания и усилия през годините на съвместна работа, след което пожела на всички здраве и много бъдещи успехи.

Кметът на Община Карлово д-р Емил КАБАИВАНОВ изрази удовлетвореност от сътрудничеството с бригаден генерал ДЕШКОВ през годините, пожела на новия командир бригаден генерал МИХАЙЛОВ да служи с достойнство и го увери, че карловската общност ще бъде винаги готова да го подкрепи. 

Бригаден генерал МИХАЙЛОВ изрази увереност, че бригадата ще посрещне смело новите предизвикателства и ще изпълни поставените задачи на ниво. 

Ритуалът завърши с преминаване в тържествен марш от личния състав на 61 механизирана бригада.

Прочетена 764 пъти