Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Гран При за мъжката фолклорна певческа група от село Дъбене
Понеделник, 24 Септември 2018 17:54

Гран При за мъжката фолклорна певческа група от село Дъбене Избрана

Оценете
(2 гласа)
Мъжката фолклорна певческа група от село Дъбене с ръководител Генчо Цолев  взе участие в Международен фестивал за фолклорно, хорово и модерно изкуство “Будава фест 2018" провел се в град Будава, Монтенегро. 
Заради успешното си представяне изпълнителите получиха „Гран при” за виртуозност, грамота и плакет.
 
Фестивалът се провежда всяка година, като през тази година участие в него взеха ансамбли от Литва, Латвия, Естония, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Украйна, Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, Словения, Италия, Швеция, Молдова, Армения, Хърватска, Чехия, Словакия, Унгария. 
Основната идея на фестивала е да обедини различни култури чрез танци, музика и интересни национални костюми. Организаторите канят групи от цял свят, които да покажат разнообразие от фолклорни танци, съвременни хореографии и песни. Участниците ще имат възможност да се срещнат с нови хора, да изградят нови приятелства и да научат повече за различните култури и традиции. Идеята е да се развият нови форми на комуникация и да се съчетае традиционното с модерното, а зрителите да се пренесат от съвремието в историята.
Прочетена 1029 пъти