Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Художникът Нина Канарова получи Наградата на карловския комитет „Васил Левски“
Сряда, 18 Юли 2018 19:32

Художникът Нина Канарова получи Наградата на карловския комитет „Васил Левски“ Избрана

Оценете
(1 глас)

В днешния празничен ден в НМ „Васил Левски“ по традиция бе връчена наградата на карловския комитет „Васил Левски“. Тази година носител стана изтъкнатия художник и скулптор Нина Канарова. Извайвала и рисувала дълги година Апостола на свободата, пресъздала в картините си красотата и автентичността на Карлово. Наградата беше връчена от председателя на комитет „Васил Левски“ – Златан Тодоров. В дух на преклонение, Нина Канарова дари паричната сума, с която е съпроводена наградата, на НМ „Васил Левски“,  за да бъде използвана за поддържане и обогатяване на родната къща на Апостола..

Директорът на музея  Дора Чаушева приветства кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и многобройните посетители, дошли да се преклонят пред майката Гина Кунчева, дала на България най-свидния син на България и да разгледат мястото, от където тръгва забележителния подвиг на Левски. В  литературно-музикалната програма, проведена в двора на музея, участваха деца от музикална формация „Карловойс“, които изпълниха авторска песен за Апостола.

По-късно, в експозиционната зала на НМ „Васил Левски“, беше открита  изложбата „Аргонавти на свободата – Гарибалди и българите“, с която гостува регионален исторически музей – Варна.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

Прочетена 525 пъти