Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед07212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Информация за зимната обстановка в община Карлово
Четвъртък, 10 Януари 2019 13:39

Информация за зимната обстановка в община Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Зимната обстановка в община Карлово е нормална, всички пътища са проходими при зимни условия. От 19.00 ч. на 9 януари снегопочистващата техника е на терен и през нощта е извършена обработка срещу заледяване на приоритетните пътни платна, които водят до детски градини, училища и здравни заведения на територията на община Карлово. От 04.00 ч на 10 януари се опесъчават трасетата на главните и квартални улици на територията на град Карлово.
По разпореждане на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, звено Инспекторат осъществява денонощен контрол на снегопочистващата фирма на територията на град Карлово. Кметовете и кметските наместници следят за изпълнението на дейностите по почистване на пътищата от общинската пътна мрежа на съответното населено място.
Предупреждаваме водачите на МПС да шофират внимателно съобразно пътната обстановка, с оборудвани за зимни условия автомобили. Напомняме на собствениците на паркирани автомобили да освободят пътното платно, за да не бъде възпрепятствана снегопочистващата техника.
Информираме гражданите и фирмите, които поддържат прилежащи площи около имоти частна собственост, че според Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово са длъжни:
- своевременно и постоянно да организират почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки с цел безопасност на движението; 
- да не изхвърлят почистения сняг от тротоарите на уличните платна, да не натрупват снега до стволове на дървета и до спирки на градски транспорт. 
Служители на общината почистват снега от централната градска част и обществените пространства. Екипи от служители на звено Инспекторат ще правят огледи за непочистени тротоари пред офиси и търговски обекти, с цел осигуряване на по-спокойно и безопасно придвижване на гражданите. 
Община Карлово благодари на всички, които почистиха пред домовете и работните си места, като осигуриха по-безопасен достъп до тях.
 
Източник/ Община Карлово
 
Прочетена 675 пъти