Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Исторически музей-Карлово обявява конкурс за творци под мотото „Карловската маслодайна роза – традиция, символ, труд и красота“
Понеделник, 30 Април 2018 13:51

Исторически музей-Карлово обявява конкурс за творци под мотото „Карловската маслодайна роза – традиция, символ, труд и красота“ Избрана

Оценете
(1 глас)
КОНКУРС ЗА ТВОРЦИ „КАРЛОВСКАТА МАСЛОДАЙНА РОЗА – ТРАДИЦИЯ, СИМВОЛ, ТРУД И КРАСОТА“
 
 
 
Отечество любезно, как хубаво си ти!
Коя земя от теб е по-пъстра, по-богата?
Долините със трендафил, гърдите с благодат!
Иван Вазов
 
 
 
Исторически музей-Карлово обявява конкурс за творци под мотото „Карловската маслодайна роза – традиция, символ, труд и красота“.
 
Розата най-красивото и уханно цвете е един от символите на България. Карловската розова долина от векове е център за отглеждането на маслодайната роза и производството на розово масло и розова вода. За жителите на долината освен поетичен символ розата е и поминък, чиито традиции се коренят в столетията. Богатата история, розовите градини, красивата природа и архитектура, местната розова индустрия са изключително атрактивни и привлекателни и предизвикват големия интерес на българските и чуждестранните гости от цял свят. Празникът на розата става празник на един от значим за региона поминък, на разцъфналата пролет, на красотата и труда. 
 
Програмата за участие включва следните модули:
 
  1.  Приложно изкуство /изработване на картички, моделиране на рози с различна техника и материали, апликации, тъкани и др.
  2.  Изобразително изкуство- живопис, дърворезба, графика
  3.  Фотографии – цветни, чернобели
Условия за участие:
 
В конкурса могат да участват всички желаещи без възрастови ограничения.
Участието е лично или по интернет. Участниците могат да изпращат снимки на своите произведения на мейла на музея (не се предвижда участие по пощата или чрез куриерски служби).
Творбите за лично участие и участие по интернет ще се приемат до 20.05.2018 год. Творбите, предоставени лично ще бъдат експонирани в залата за временни експозиции в музея в деня на Празника на розата 26 май 2018 г. Тези, които ще участват само чрез интернет да отбележат при подаване на информацията "САМО ДИГИТАЛНО". Дигиталните творби и данните на участника следва да се изпратят на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Всички изпратени творби ще бъдат качени на сайта на музея и ще бъдат презентирани пред гостите в деня на Празника на розата в Карлово. 
 
 
 
Участниците трябва да изпратят:
 
  •  име, фамилия; модул, в който ще участва;
  •  название на фотографията, произведението, използваната техника и размери (за произведенията на изобразителното изкуство); 
  •  кратки биографични данни на участника
  •  данни за контакт – фейсбук, имейл, телефон; 
Не се предвижда продажба на произведенията. Всички участници ще получат грамота. На отличилите се произведения освен грамота авторите ще получат безплатно посещение в музея за двама в деня на Празника на розата в Карлово 26 май 2018 г. 
УСПЕХ!
За повече информация: Тел.: 0335 9 47 28, GSM: 0889 74 55 48,
е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
 
Прочетена 437 пъти