Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет08062021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кабаиванов с искане до АПИ за ремонт на Околовръстният път на гр. Карлово
Събота, 04 Юли 2020 19:04

Кабаиванов с искане до АПИ за ремонт на Околовръстният път на гр. Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Снимката е илюстративна /архив Karlovo-News Снимката е илюстративна /архив Karlovo-News

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с инж. Гинка Маринова, инж. Маргарита Попиванова от „Европейски пътища“ АД – фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа в Област Пловдив и инж. Нели Вукова от фирма „Пътпроект София“ – проектант на отсечката от 242км + 961км до 254км – 267км и участъка от 257км + 129км до 264км + 925км /с. Певците – с. Васил Левски/ от републикански път I-6 София – Бургас. Проектантите увериха кмета, че в средата на месец август ще бъде готово проектирането на двата участъка от пътя и от септември се очаква ремонтът да започне. І етап: гр. Карлово - с. Васил Левски и ІІ етап: с. Певците – гр. Карлово. По време на срещата кметът е бил уведомен, че от проектирането  и ремонта на пътя е изключен участъкът от 254км + 267км до 257км + 129км /Околовръстен път на Карлово/.

В тази връзка, д-р Кабаиванов изпрати писмо до инж. Георги Терзийски – председател на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ с копие до Дани Каназирева - областен управител на Област Пловдив, в което настоява Околовръстният път в гр. Карлово, с дължина около 3 350 м, да бъде включен в проектирането и ремонта на участъка. Тази отсечка от пътя е изключително важна за целия транзитен поток, който минава през града и е обликът на Розовата долина. В момента основата на участъка е с недостатъчна товароносимост и не отговаря на изискванията за първокласен път. Последният ремонт на отсечката е извършен през 2007 година, когато е преасфалтиран износващият слой, по проект и със средства на община Карлово.

На проведена среща с областния управител Дани Каназирева, д-р Кабаиванов я е информирал за важността на пропуснатия за ремонт участък. Тя е изразила пълна подкрепа на искането на кмета на община Карлово.  

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА

ОБЩИНА КАРЛОВО

0335/54-598

Прочетена 859 пъти