Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет02282020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Карловски четници от ВМРО стартираха за втора поредна година инициативата си Цвете за Апостола
Петък, 13 Юли 2018 14:55

Карловски четници от ВМРО стартираха за втора поредна година инициативата си Цвете за Апостола Избрана

Оценете
(9 гласа)

Медия

Снимка: Стефан Дановски
 
Инициативата е насочена към децата. Войводите целят да накарат най-младите да се гордеят със своя произход и история. Тази година в инициативата се включиха огромен брой деца, които дойдоха облечени в народни носии, четнически униформи и други облекла с патриотични мотиви, както организаторите призоваха по-рано. 
Общинският съветник Светлозар Янков, който беше облечен с четническа униформа, разказа на децата с няколко думи от къде идва прозвището на Васил Иванов Кунчев - Левски. След това подкани всички деца да направят заедно един лъвски скок пред паметника на националния ни герой. Организаторите от ВМРО Карлово раздадоха стотици български флагчета на участниците в лъвския скок, след което всички поднесоха цветя на паметника на Васил Левски. Някои от децата бяха подготвили песнички и стихотворения за Васил Левски, които изпълниха след поднасянето на цветята. Детският танцов състав към читалище „Васил Левски” в с.Климент изигра народен танц, а група деца от с.Розино прочетоха трогателно слово за Апостола на свободата и инициативата в негова памет.
„Желанието ни е да подхраним патриотичните чувства у децата от най-ранна възраст. Да се гордеят, че са родени тук, както и да се научат да отдават почит чрез поднасянето на цветя и поклон пред героите на България”, разказа Светлозар Янков.
 
Инициативата ще продължи от 18:30 ч.  на 13, 14 и 15-ти юли с почетен караул и малки изненади.
Прочетена 1435 пъти