Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед07212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Карловски студенти с възможност да получат поименна стипендия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“
Вторник, 06 Ноември 2018 18:06

Карловски студенти с възможност да получат поименна стипендия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет
СУ „Свети Климент Охридски“ обяви поименна стипендия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“. Това стана ясно след редовната приемна на народният представител Веска Ненчева, провела се на 05.11.2018г в град Карлово. 
 
Според информащиата на СУ “Свети Климент Охридски”, за поименната стипендия на името на братя Евлоги и Христо Георгиеви могат да кандидатстват студенти от всички специалности на Университета, обучаващи се в образователно- квалификационна степен “бакалавър” или “магистър'’ след средно образование и от образователно-квалификационна степен „магистър“ след завършено висше образование, редовна форма на обучение, родени и жители на гр. Карлово. Статутът на поименната стипендия “Братя Евлоги и Христо Георгиеви” е приет на заседание на Академичния съвет от 17.09.1997 г. и изменен с решение на Академическия съвет с протокол №6 от 01.12.2010 г.
 
  • Стипендията се отпуска за една учебна година считано от 01 октомври за срок ог 10 месеца.
  • Размерът на стипендията е една минимална работна заплата.
  • Кандидатите от образователно-квалификационните степени „бакалавър“ или „магистър“ след средно образование трябва да са завършили втори курс на обучение със среден успех от първи и втори курс не по-нисък от ми. добър (5.00).
  • Кандидатите от образователно-квалификационната степен „магистър“ след виеше образование трябва да имат завършен първи курс на обучение с успех не по-нисък от отличен (5.50).
 
В срок до 07 ноември 2018 г. кандидатите представят в Деканатите на съответния факултет следните документи:
 
уверение за успех;
 
препоръка от преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”;
 
удостоверение от РПУ - гр. Карлово за постоянно местожителство;
 
копие от акт за раждане
 
За повече информация тук:
Прочетена 384 пъти