Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря10272021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ КИРИЛ ПЕТКОВ ОТ ВМЗ СОПОТ: ИСКАМ ОСТАВКИТЕ НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ /ВИДЕО/
Петък, 20 Август 2021 12:51

КИРИЛ ПЕТКОВ ОТ ВМЗ СОПОТ: ИСКАМ ОСТАВКИТЕ НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ /ВИДЕО/ Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

Все още Конституционния съд не се е произнесъл, но аз благодаря за думите на президента вчера относно моето гражданство. България ми е в сърцето, аз съм българин и с удоволствие се отказах от канадското гражданство, уважавам Конституционния съд и ако той реши друго, ще се съобразя с него, но дотогава аз съм министър. Това коментира във ВМЗ – Сопот служебния министър на икономиката Кирил Петков.

Много наши опоненти биха се радвали на още повече скандали около този казус, но това е маловажно за държавата. Днес поисках няколко оставки, бъдете сигурни, че до следобед ще чуете още много неща около моето гражданство.

Министър Петков беше във ВМЗ-Сопот, което е най-голямата оръжейница на Балканите тъй като там има огромен проблем от месеци насам синдикатите алармират, че работата в завода умишлено се спира от борда на директорите начело, на който е Иван Карабатаков.

След като е обсъди проблемите със синдикатите и ръководството министър Петков бе категоричен, че иска оставките на целия борд, с изключение на изпълнителния директор инж. Иван Гецов.

Новият борд е бил назначен през месец април, по време на забранителния меморандум. От тогава загубите за стратегическото за Подбалкана предприятие са 6 милиона лева.

Въпреки че умишлено е била спирана работата на предприятието и то в момента не функционира, заплати за всички над 4000 служители ще има, каза изпълнителния директор инж. Иван Гецов.

След като и синдикати и работници не искат дори да допуснат на територията на ВМЗ борда, това означава че има проблем.
Ние няма да търпим и нито ВМЗ, нито друго такова предприятие да работи на загуба, каза министър Петков.

Не е вярно, че държавата не е добър стопанин, тя е добър стопанин, стига да няма кражби.

Министърът поиска и оставката на шефа на БКК, но, тъй като компанията не е под негово ръководство, ако това не бъде сторено Петков обяви, че ще поиска оставката на изпълнителния директор на БКК.

Трябва да започнем да издърпваме държавните предприятия нагоре към министерството. Не е необходимо те да бъдат в БКК, ще взема мерки и най-вече ще започна с фирма „Монтажи“, защото там течовете са най-големи, каза още министър Петков.

Той допълни, че днес следобед ще има среща с бизнеса, за да обсъдят ковид мерките.

www.pbnovini.com

Прочетена 352 пъти