Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Китайци проучват Карлово за инвестиции
Вторник, 24 Юли 2018 08:29

Китайци проучват Карлово за инвестиции Избрана

Оценете
(1 глас)
В-ик Марица В-ик Марица

 

Общината представи възможност за изграждане на индустриална зона с логистични и високотехнологични предприятия на терен от 800 дка близо до Ведраре.

 

Администрацията представи проект „Индустриална зона - Карлово“ пред потенциални китайски инвеститори. Делегация от шестмилионния град Дзинан начело с Чен Йонг пристигна в Града на розите, за да проучи възможностите за инвестиции в Подбалкана. Посещението в Карлово е част от тридневната обиколка на чужденците из нашата страна. Те се интересуват от възможности за сътрудничество, инвестиции и приятелски обмен между двете държави. 

 

Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски проведе работна среща с китайската делегация. 

Община Карлово представи възможност за изграждане на индустриална зона с логистични и високотехнологични предприятия на терен от 800 декара на 8 километра от Карлово близо до Ведраре. Имотът е в капитала на държавното дружество „Индустриални зони“ ЕАД, а община Карлово не пропуска възможност да го представи пред инвеститори. 

 

Освен този проект заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски представи община Карлово с минералните извори, розовите насаждания и полетата с други етеритчно-маслени култури. 

 

Китайският град Дзинан е с население от близо 6 милиона души. Той е център на провинция Шандон, която е на трето място по икономически показатели в Народна република Китай. В град Дзинан има минерални извори и се произвеждат много цветя. Едно от тях е цветето лилия фламинго, от което годишно неговите производители продават около 1 млн. броя.

 

Източник/marica.bg

Прочетена 1193 пъти