Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед09232018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кметът на град Баня даде старт на проекта за обновяването на парковата среда
Сряда, 11 Октомври 2017 11:48

Кметът на град Баня даде старт на проекта за обновяването на парковата среда Избрана

Оценете
(1 глас)
 Кметът Стамен Гешев даде старт на проекта  „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” - обществено значимата инициатива за обновяването на парковата среда в центъра на гр.Баня,  провокирано от обявената първа сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, община Карлово за 2017 г. – "Отбелязване 180 години от рождението на Васил Левски". Будната гражданска общност реши да се включи и осъществи дългогодишното си  желание, в центъра на града да се създадат приятни условия и места за общуване, отдих и  почивка. А и жителите на града си дават сметка, че е нужно да работим в посока на инфраструктурата, като курортно селище, за привличане на повече гости и туристи. Обновяването на парка ще обогати избора за развлечение и уплътняване на свободното време.
 С обновяването /облагородяване/ на парковата среда, в близост до улица „Васил Левски”, граничеща с читалището и изградената детска площадка, се създават условия за отдих, спорт и развлечения в естетическа обстановка. Да осигури приятен, социален и информационен престой на жителите, гости  и туристи  на курортния град. Жители и гости да се запознаят отблизо с живота и делото на Васил Левски, създал революционен комитет в града, факт, с който малко жители от града са запознати.
Първи етап: Подготвителен /този етап е организиран изцяло с доброволен труд/ той включва, извършване на санитарна сеч, почистване и извозване на отпадъците, обезпаразитяване, премахване на счупените и пропаднали каменни плочки по алеите и счупените дъски от и без това малкото пейки, циментова замазка на стария фондамент и подготвка за поставяне на ограда от метални профили за информационния център на открито - този етап ще разчитаме на финансиране, дарения и доброволен труд.
Кметство гр. Баня и НЧ „Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” с инициативата „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” са част от  проекта „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. В него Платформа АГОРА обединява усилията си с 12 общини на територията на цялата страна за разработване и утвърждаване на модел на общностно развитие. Община Карлово е включена в проекта с изграждането на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи.
Източник: Кметство град Баня
НЧ „Св.Св. Кирил и Методий – 1914г.” Баня 
Прочетена 1290 пъти