Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб12092023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов
Понеделник, 14 Февруари 2022 20:30

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов Избрана

Оценете
(1 глас)

 

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе на 14 февруари работна среща с вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, на която бяха обсъдени три основни теми.

Необходим е основен ремонт на републикански път I-6 София-Бургас в частта от западния вход на Карлово до изхода за Бургас с обща дължина 3.2 км, подчерта д-р Кабаиванов. Той припомни, че отсечката е ремонтирана от Общината още през 2007 година, а оттогава до момента Агенция „Пътна инфраструктура“ не е извършвала рехабилитация на натоварения участък. Обсъдено бе и състоянието на републикански път III-641 град Баня-село Васил Левскикакто и отсечката на входа на Индустриалната зона в Карлово, част от републикански път II-64 Карлово-Пловдив.

Министърът и кметът разискваха същовъзможностите за приоритетно финансиране на най-натоварените участъци от общинската пътна мрежа: Московец-Богдан-Каравелово-Климент-Войнягово, до републикански път II-64. Кметът запозна вицепремиера с техническите проекти, които Общината изготви за тези участъци. Гроздан Караджов изрази подкрепата си за намерението на ръководството на Карлово да реконструира с бързи темпове общинската пътна мрежа и посочи възможността за финансиране – от Фонда за регионално развитиекойто Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/разработва в момента.

Д-р Кабаиванов запозна министър Караджов и с проектната готовност на общината за смяна на съществуващите и изграждане на нови ВиК мрежи в сътрудничество с Водоснабдяване и канализация“ЕООД Пловдив и МРРБ.

Кметът на Карлово благодари на министър Караджов за осигуреното финансиране за проектиране, основен ремонт на пътното трасе и изграждане на снегозащитни съоръжения в прохода Кърнаре-Троян, част от републикански път II-35. Всички дейности трябва да бъдат извършени през настоящата и през 2023 години.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВОТел. 0335/ 54-598

Прочетена 439 пъти