Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед07212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Кметът на село Климент Мано Манов с благодарност и отчет за новият символ на селото
Петък, 09 Ноември 2018 20:18

Кметът на село Климент Мано Манов с благодарност и отчет за новият символ на селото Избрана

Оценете
(5 гласа)

„Кметство Климент изказва своята благодарност към щедростта и добрите чувства на всички дарители при осъществяването на нашата кауза. Искрено желаем на всички вас всеки ден да се срещате с повече доброта и човечност, каквато проявихте вие. Бъдете здрави. Нека сме горди с това което осъществихме. Село Климент има нов символ – Кръст, който да закриля всички нас и да ни пази от злини и лоша участ. Освещаването ще бъде на 25.11.2018г. - патронния празник на селото Св.Климент.
В каузата се включиха 201 човека и събраната сума е 7 243 лева., като 6 от хората са помогнали с техника и доброволен труд.
Изразходената сума е 8 896,30 лв. и към момента има не разплатени суми от 1 653,30лв. Средствата от предстоящия КОЛЕДНЕН БАЗАР ще се изразходят за неразплатените сметки.“
 
Това написа в профила си във фейсбук кметът на село Климент Мано Манов. 
 
Инициатива на кмета Манов за изграждане на кръста започна по време на коледния базар през миналата година. Кръстът ще бъде поставен и осветен за патронния празник на селото, който традиционно се чества на 25 ноември. Християнският символ ще се извиси на най-високия хълм на Средна гора в местността „Сивриджа“ край Климент и ще се вижда от километри.
 
Източник/ Kliment Rose Valley 
 
Прочетена 851 пъти