Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря07152020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Коледната елха вече озарява центъра на Карлово
Сряда, 05 Декември 2018 22:29

Коледната елха вече озарява центъра на Карлово Избрана

Оценете
(4 гласа)

Медия

Празнично грейна коледна елха в центъра на Карлово и с това беше поставено началото на Коледните и Новогодишни празници. Децата и гражданите на Карлово се бяха събрали на площад „20-ти юли” за да станат част от ритуала по запалване светлините на символа на Коледа. Тематична програма изнесоха Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада, ДВФФ „Розова долина“, музикална школа „КарлоВойс”, Студио-театър, балет и хип – хоп „Гранд фуете“ Карлово, Спортен клуб по художествена гимнастика „Брилянт“, Фолклорен танцов състав – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, мажоретен състав на СУ „Христо Проданов“.
 
Заместник кметът на община Карлово Антон Минев отправи своите благопожелания и поздрави към карловци. 
 
„В края на всяка една година, ние се обръщаме към бъдещето с надежда, че следващата година 2019 ще бъде по-успешна, ще бъде мирна и щастлива за всички нас. Не само за гражданите на община Карлово, но и за всички нас, като българи. Със запалването на светлините на коледната елха, тази вечер ние поставяме началото на отбелязването на коледните и новогодишни празници в град Карлово и на територията на община Карлово, с тях ние си пожелавам рождественският дух на Коледа, с празниците, които съпътстват края на тази година и началото на следващата, да имаме повече топлота, да имаме мир, да се всели в сърцата на всеки един от нас добрината, с нея ние да продължим през  следващата година за да осъществим всички свои планове, всички свои мечти.“ 
 
Заедно с Царица на Розата за 2018 г. - Ива Тонкова те отброяваха десетте секунди обратно броене до мига, в който коледната елха грейна с приказни светлини. Красива празнична заря освети небето на Карлово, а усмивките на децата допълниха чувството за радост и призничност. Тържеството завърши с традиционно българско хоро. 
Прочетена 1062 пъти