Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов връчи награди на военнослужещи от формированието
Сряда, 24 Октомври 2018 21:06

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов връчи награди на военнослужещи от формированието Избрана

Оценете
(1 глас)

На 19 и 20.10.2018 г. на тактическия полигон на МЦСПОС “Алфа-Метал”, намиращ се в землището на с. Мичковци /гр. Габрово/, фирмата “Алфа-Метал” ЕООД – гр. Габрово организира международното състезание - „Commando Challenge 2018”, посветено на 15-годишнината от терористичния акт на база „Индия” в Ирак, при който загинаха петима български военнослужещи.

В състезанието участваха 16 професионални и 4 любителски отбора.

61 механизирана бригада участва с два отбора в състав от 4 състезатели, като отборът от район Карлово се класира на 3 място, а този от район Казанлък на 13 място. 

Днес 24.10.2018 г. командирът на 61 механизирана бригада Бригаден генерал Пламен Йорданов на общо строяване на бригадата връчи грамоти на: 

капитан Фердо Методиев ФЕРДИНАНДОВ 

старши лейтенант Георги Пасков ПАСКОВ 

старши лейтенант Мартин Георгиев ГРИГОРОВ 

старши лейтенант Димо Руменов ДЕНЕВ 

лейтенант Калоян Красимиров ЦВЕТКОВ 

сержант Борислав Каменов БОРИСОВ 

младши сержант Даниел Петров ТАБАНДЖОВ 

ефрейтор – 1-ви клас Дамян Димитров АТАНАСОВ 

редник – 3-ти клас Николай Георгиев ГРАДЕВ 

редник - 3-ти клас Стоян Иванов ИВАНОВ 

 

 ''Благодаря ви за достойното и професионално представяне. Вашият резултат е повод за гордост, не само за вас, но и за вашите командири'', каза в словото си командирът на 61 механизирана бригада.

Участниците трябваше да преминат тактическа полоса с препятствия, да стрелят с дългоцевно оръжие на разстояние съответно от 85, 65, 50, 20 метра и да окажат първа долекарска помощ на ранен – включваща поставяне на турникет, бинт, след което да го евакуират. 

Третото място бе  геройски завоювано сред силните отборите от НСО, СОБТ, ГДБОП, „Тихина”, 68 бригада „Специални сили”, Жандармерията и др.

 

Източник/ 61-ва Стрямска механизирана бригада

Прочетена 1470 пъти