Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет12022021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Ковид комисията в община Карлово проведе заседание
Сряда, 27 Октомври 2021 14:45

Ковид комисията в община Карлово проведе заседание Избрана

Оценете
(1 глас)
 
 
     Временната комисия за Ковид обстановката към Общински съвет Карлово, оглавявана от Доньо Тодоров – председател на ОбС, проведе редовно заседание на 27 октомври.
     Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, членове на Постоянната комисия по здравеопазване в ОбС и председателите на групите общински съветници изслушаха управителите на двете здравни заведения - Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ и Медицински център 1.
     Управителят на МБАЛ д-р Обрейко Обрейков предостави информация за заболеваемостта в Ковид отделението в болницата. Леглата от 47 са увеличени на 50 с решение на РЗИ Пловдив. В момента пациентите в отделението са 41. От 1 до 27 октомври преминалите болни са 103-ма, а от м. август тази година до настоящия момент само четирима от настанените за лечение са били ваксинирани. Те обаче са били с много по-малък престой в отделението в сравнение със средния престой на неимунизираните. Според д-р Обрейков има ритмични доставки на кислород и ремдесивир, лечебното заведение е снабдено с достатъчно дезинфектанти, разширена е инсталацията за централно подаване на кислород.
     В МЦ 1 продължава имунизирането, като само на 27 октомври са поставени 68 ваксини, през м. септември техният брой е 611, а от началото на имунизационния процес лекарите в Центъра са направили над 5 500 ваксинации срещу Ковид, съобщи управителят д-р Атанас Юнаков и допълни, че манипулациите продължат както на място, така и в предприятия в района - по предварителна заявка.
     Д-р Кабаиванов припомни, че е засилен контролът на пазарите, заповедите за спазване на противоепидемичните мерки са актуализирани спрямо заповедите на министъра на здравеопазването. Затворени са пенсионерските клубове, забранени са публичните и спортни мероприятия. Кметът съобщи, че Министерството на здравеопазването е одобрило проекта на Общината за подобряване материалната база на Ковид отделението и на Инфекциозно отделение, помещаващи се в основната болнична сграда.
     Кметът и председателят на Общинския съвет, които са с поставени бустерни дози ваксина, апелират за проява на отговорност от всички, които до момента не са имунизирани и застрашават здравето на околните: Ваксинирайте се, пазете себе си и своите  близки! Поставете бустерна доза 180 дни след завършения ваксинационен процес!
 
Пресцентър Община Карлово
Прочетена 248 пъти