Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Мадлен Рогачева от Сопот е трикратен държавен шампион по плуване и при жените, и в старша възраст в най-тежките дисциплини
Вторник, 02 Юли 2024 15:39

Мадлен Рогачева от Сопот е трикратен държавен шампион по плуване и при жените, и в старша възраст в най-тежките дисциплини Избрана

Оценете
(1 глас)
Мадлен Рогачева от Сопот е трикратен държавен шампион по плуване и при жените, и в старша възраст в най-тежките дисциплини 1500 кроул, 800 кроул и бронзов медал на 400 кроул, общо 3 златни медала и един бронзов. 16-годишната спортистка завоюва медалите на Държавните първенства за Мъже и Жени и за Старша възраст, които се проведоха преди дни в София. Мадлен е дългогодишен състезател на Динко Гешев, а сега плува за един от най-големите отбори - „Пловдив 2019“, с треньор Славяна Раденкова.
В Държавното първенство участваха 53 български клуба и 448 от най-добрите плувци от отборите им.
Мадлен Рогачева е многократна победителка в различни Държавни първенства и носи гордост за общините Сопот и Карлово.
Девойката ще гони норматив за подготовка, които от години я подкрепят, са ВМЗ ЕАД Сопот, община Сопот в лицето на кмета Станислав Стоенчев, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, карловският бизнесмен Вангел Янев.
Мадлен е с много силни лични времена след дълга пауза, поради контузия и се завърна с нова сила, коментираха от нейния за Европейското първенство по плуване, което ще се проведе догодина в чужбина.
 
Източник: Община Сопот
 
 
Прочетена 553 пъти