Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12102019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Малки коледари поздравиха кмета и общинските съветници в Карлово
Четвъртък, 20 Декември 2018 16:22

Малки коледари поздравиха кмета и общинските съветници в Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
 С празнична програма на малките коледари от ДГ „Гина Кунчева” започна последното за 2018-а година заседание на Общинския съвет в Карлово, състояло се на 20 декември в зала „Васил Караиванов” на общината. В национални носии, с украсени калпаци и с дървени геги, малчуганите изпълниха песни и танци и с ритуал нарекоха здраве, плодородие, благополучие и късмет през Новата година.
Както повелява традицията, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков и неговият заместник Анастасия Чолакова дариха момиченцата и момченцата с кравайчета, лакомства и паричка за всяко.
      Местният парламент прие Програми за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, за развитие на физическото възпитание и спорта, за развитие на туризма и за дейността на народните читалища през 2019 година.
      С поименно гласуване съветниците дадоха съгласие за извършване на вътрешни компенсирани промени по общинския бюджет за настоящата година; одобриха изменения и допълнения в Наредбата за размера на местните данъци и такси /в синхрон с приетите от парламента промени в данъчното законодателство/ и план-сметка за дейности по управление на отпадъците през следващата календарна година.
      ОбС гласува и докладни записки, свързани с управление и разпореждане с имоти – общинска собственост.
      Всички решения ще бъдат публикувани в официалната страница на община Карлово – www.karlovo.bg, в законоустановения срок.
Прочетена 686 пъти