Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Мъжка вокална група „Сопот“ със златен медал от 10 -ти Национален събор на читалищата гр. Бяла
Четвъртък, 28 Юни 2018 19:22

Мъжка вокална група „Сопот“ със златен медал от 10 -ти Национален събор на читалищата гр. Бяла Избрана

Оценете
(1 глас)
В десетото юбилейно издание на Националния събор на читалищата, който се провежда в град Бяла, Варненска област, участваха 57 читалища с общо 122 групи и 1100 самодейци. Това разказа пред БТА секретарят на Народно читалище "Пробуда 1928" в града Снежанка Фотева. 
През тази година съборът е под патронажа и съдействието на Министерството на културата. Тя обясни, че преди 10 години съборът е стартирал плахо с няколко читалища в рамките на един ден. По-късно времето на събора е увеличено на три дни, а последните години времетраенето му е пет дни. Фотева разказа, че всяко участващо читалище получава като подарък плакет, а най-добрите групи получават златен медал. Съборът няма възрастови ограничения и участват детски танцови състави, клубове за народни хора, певчески групи и други. "Духът на българина се намира в читалищата, оттам излиза българската душа и няма да се загубим, вярвам в това", обобщи Снежанка Фотева. 
 
Сред участниците успешно се представиха и Мъжка вокална група Сопот", която получи диплом златен медал.
 
 
Източник снимки /  Мъжка вокална група „Сопот" 
Прочетена 415 пъти