Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Младежки информационен център-Карлово проведе кампания “Рано ми е” за превенция на ранните бракове
Петък, 27 Април 2018 10:59

Младежки информационен център-Карлово проведе кампания “Рано ми е” за превенция на ранните бракове Избрана

Оценете
(1 глас)

Младежки информационен център-Карлово проведе кампания "Рано ми е!" за превенция на ранните бракове, нежелана бременност, болестите предавани по полов път и сексуалната експлоатация на деца и младежи в интернет пространството. Кампанията се провежда на 26 април-Деня на момичето в информационните технологии с подкрепата на Българския фонд за жените паралелно в 12 града на България.

 

С презентации, игри, викторини и филми младежите от ПГИ „Тодор Влайков“-Клисура и ОУ „Христо Г. Данов“-Розино бяха сензитирани по темата. Запознаха се с историята на две героини "Еми и Ани", за да видят разликата в живота на Еми, която е "избрала" ранния брак, напуснала е училище и се грижи за своите пет деца, първото от които родила, когато е на 15 години и Ани, която е продължила образованието си и днес на 30 години е лекар с две деца и преглежда внуците на своите съученички.

Младежите научиха повече за половопредаваните инфекции и изгледаха филма "Ти гониш" , представящ им по въздействащ начин как младите хора се заразяват със СПИН след употреба на алкохол и сексуален контакт без предпазни мерки. Получиха образователни материали от Българската асоциация за семейно планиране и сексуално здраве, на чиито сайт www.safesex.bg може по достъпен начин и в удобно за тях време да научат повече за сексуалното си и репродуктивно здраве. За най-активните във викторината имаше и награди.

В началото на месец май предстоят срещи и с млади непълнолетни и многодетни майки, и момичета, отпаднали от училище, поради ранни бракове заедно със специалисти акушер-гинеколози от Социален център "По-добре заедно" към Община Карлово за разясняване методите на контрацепция. 

Източник/Младежки информационен център 

 

 

Прочетена 399 пъти