Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Момичетата от дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост от град Баня донесоха купа за България
Сряда, 25 Април 2018 15:53

Момичетата от дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост от град Баня донесоха купа за България Избрана

Оценете
(1 глас)
От 19.04.2018 г. до 22.04.2018 г. се проведе международен турнир по интегриран футбол в Берлин, Германия. Българският тим беше селектиран от Асоциацията за развитие на българския спорт и включваше пет момичета от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост /ДПЛУИ/ в град Баня, както и спортни специалисти.
     „Момичета от България се справиха страхотно със задачите си в надпреварата и заслужават поздравления за поведението и активността си през целия турнир. Те много добре осъзнават възможността да бъдат пример за живеещите в институции, показвайки на практика как интеграцията чрез спорт е възможна и трябва да се прилага целенасочено и систематично”, заяви Ивайло Лазаров – треньор на родните състезатели и преподавател в НСА.
    Кубрат Пулев неведнъж епоказвал, че подкрепя българите навсякъде по света. Този път той зарадва родния тим по интегриран футбол, като се срещна с момичетата от българския отбор. Най-добрият ни професионален боксьор посети отбора по време на турнира в Олимпийския парк в Берлин.Пулев води своята подготовка в комплекса и след поредната си тренировка през уикенда подкрепи родните състезателки в надпреварата с отбори от Германия и Италия.
   След мачовете Кубрат разговаря с момичетата, поздрави ги за отличното представяне и им вдъхна допълнителна увереност за предстоящите им спортни предизвикателства. Те от своя страна пък му пожелаха успех и късмет по пътя към спечелването на световната титла в тежка категория.
  “Момичетата са изключително развълнувани от подкрепата, която получиха от г-н Пулев. Той е един от най-разпознаваемите български спортисти и за тях беше страхотно удоволствие да го срещнат”, каза Стефка Джобова, която е преподавател по адаптирана физическа активност и спорт в НСА и ръководител на българската делегация на състезанието в Берлин.
   Кметът на Източен Берлин посрещна топло нашите състезателки и увековечи участието им в турнира, като се снима с тях и знамето на Карлово.
 
 
Източник/ ПРЕСЦИНТЪР ОБЩИНА КАРЛОВО 
 
 
Прочетена 825 пъти