Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ МОН отличи СУ „Васил Левски“ като едно от най-активните училища-участници в Европейската седмица на програмирането
Вторник, 30 Октомври 2018 17:55

МОН отличи СУ „Васил Левски“ като едно от най-активните училища-участници в Европейската седмица на програмирането Избрана

Оценете
(2 гласа)

От 6 до 21 октомври 2018 г. училищата във всички европейски страни отбелязват важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата наречена „Европейска седмица на програмирането“. 

Министерството на образованието и науката подкрепи инициативата на Европейската комисия и отправи покана към всички училища в България да регистрират на сайта http://codeweek.eu/schools събития, които се провеждат в тяхното училище.

Учителите по информатика, информационни технологии и математика А. Василева, И. Арабаджиева, И. Найденова, М. Дочева, М. Мишевска, П. Иванова и Т. Дечева се включиха с много и разнообразни инициативи с ученици от училището и партньори СНЦ "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" и Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово.

На 29 октомври 2018 г. на специална церемония МОН отличи с грамота СУ „Васил Левски“ за класиране в следните категории:

• Училище с най-много регистрирани и реализирани събития:

2-ро място за СУ „Васил Левски“

• Училище с най-много регистрирани и реализирани партньорски инициативи с училища от България или чужбина:

1-во място за СУ „Васил Левски“

• Училище с най-голям общ брой реализирани инициативи:

2-ро място за СУ „Васил Левски“

В албума Codeweek може да разгледате снимки от инициативата.

 

Източник: СУ „Васил Левски“

Прочетена 385 пъти