Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед07212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Над 150 човека получиха безплатни прегледи за остеопороза в град Карлово
Петък, 02 Ноември 2018 17:49

Над 150 човека получиха безплатни прегледи за остеопороза в град Карлово Избрана

Оценете
(2 гласа)
От 29.10. до 31.10 2018 г. включително, Фондация „АДРА България“ съвместно с Община Карлово извърши напълно безплатни за населението здравни прегледи на костна плътност с цел ранно откриване, диагностика и превенция на остеопороза. Бяха прегледани обстойно и внимателно над 150 човека, като на всеки бе даден принтиран резултат от изследването, предписан подходящ хранителен режим или пациентите бяха пренасочени за вниманието на лекар – специалист.
  Фондация „АДРА България“ извършва безплатни здравни прегледи в цяла България и тази година приоритет са малките и средни общини. Извършват се и се изследват със собствена медицинска апаратура изследвания с Ехограф, ЕКГ, Остеоденситометър /Костна плътност/, Дихателен обем, Кръвна захар и много други. Фондацията е основен доставчик и дарител на болнично оборудване за държавни и общински болници. Един от редовните и големи дарители на болница Пирогов.
  Според представителя на фондацията г-н Симеон Гугутков, прегледаните хора, без да са представителна извадка, са в допустимите норми на износване на костна плътност с много малки изключения. На преден план по-скоро изпъкнаха проблеми като обездвижване и наднормено тегло.
   Надяваме се, че за в бъдеще ще има и други подобни социални и обществено полезни проекти за населението и общността от региона.
Източник/ Община Карлово
Прочетена 557 пъти