Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон10032022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Народният представител Веска Ненчева, БСП: „Към днешна дата ситуацията е тежка, трябва да съхраним човечността и да вършим отговорно работата си.“
Понеделник, 28 Февруари 2022 16:58

Народният представител Веска Ненчева, БСП: „Към днешна дата ситуацията е тежка, трябва да съхраним човечността и да вършим отговорно работата си.“ Избрана

Оценете
(1 глас)

Народният представител в 47-то Народно събрание Веска Ненчева отново прояви своите човешки качества, като заедно с различни институции от област Пловдив, се организира настаняване на семейства от бесарабски българи в областта и откриване на пунктове за продукти от първа необходимост.
„Към днешна дата ситуацията е тежка, но това което трябва да направим е да съхраним човечността между нас и да вършим отговорно работата си.
Пред 2018г. като член на Комисията по политиките на българите в чужбина в НС, заедно с голяма група хора от община Карлово бяхме на посещение в няколко бесарабски български села в Украйна.Днес тези българи имат нужда от нас и нашата подкрепа.”– сподели Народният представител в 47-то Народно събрание Веска Ненчева.
След направена връзка с областния управител на област Пловдив Йордан Иванов, председателя на Националното сдружение на кметове на кметства в Република България Румен Стоянов, кметове на общини в област Пловдив, директори на училища, представители на БЧК в района, представители на Българската православна църква, на дневен ред са две спешни задачи.
Първата от тях е стиковане на организацията за настаняване на бесарабски български семействата в областта и втората - откриване на пунктове за продукти от първа необходимост в общинските центрове в област Пловдив, като в БЧК вече има открити пунктове.
Най-неотложни  за нуждите на бесарабски български семействата са: нови мъжки, дамски и детски дрехи, топли завивки, спално бельо, хигиенни материали. Към момента няма необходимост от хранителни продукти.

Пункт в Пловдив за набиране на дарения от физически лица:
Сградата на БЧК-Пловдив, ул. „Стойчо Мушанов“ 48
Даренията от физически лица се приемат всеки ден от седмицата (вкл. събота и неделя) от 09:00 до 16:00 часа.
Подробности на телефон: 0800 180 54


Г-жа Веска Ненчева изказва своята благодарност към всички граждани и институции, които адекватно и присърце реагират на ситуацията. Тя отбеляза, че предстои много работа, но всички трябва да са отговорни и най-вече единни.


Автор: Karlovo-News

Прочетена 198 пъти