Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед10022022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Народният представител Веска Ненчева и депутати от БСП поднесоха цветя пред бюст-паметника на Левски в Сопот
Петък, 18 Февруари 2022 21:51

Народният представител Веска Ненчева и депутати от БСП поднесоха цветя пред бюст-паметника на Левски в Сопот Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

Народният представител от 47-то Народно събрание Веска Ненчева, Председателят на общинската структура на БСП в Сопот - Станислав Стоенчев, Георги Свиленски - председател на ПГ на "БСП за България", Мая Димитрова, Илиян Йончев, Бойко Клечков, Иван Ченчев, Явнор Божанков и Момчил Ненов - народни представители от БСП, поднесоха цветя пред бюст-паметника на Васил Левски в град Сопот, преди да се отправят към родния му град.
Станислав Стоенчев - Председателят на общинската структура на БСП в Сопот, разказа за живота и делото на Апостола на свободата, за неговата борба за Освобождение на България от турско робство.

„Днес се навършват 149 години от гибелта на най-славният син на Карлово, най-славният син на Подбалкана, най-славният син на България!“, отбеляза, пред депутатите от БСП и събралите се граждани, в словото си, Веска Ненчева – народен представител от 47-то Народно събрание.

Личността на Левски, както някога, така и днес ни обединява в името на България. Той остава завинаги един светъл идеал, една личност, която не просто е дала живота си за Родината, а и в нашето съвремие продължава да ни учи родолюбие.

 „Васил Левски отдава целия си живот за свята и чиста Република, за която все още ние като че не изпълняваме неговата повеля. Почти век и половина мина от времето, когато Апостолът увисна на бесилото, но пред нас стои задачата да се борим за онази свята и чиста Република, в която основно правило е народовластието.“, отбеляза още г-жа Ненчева.

 

Автор: Зоя Станкова

 

Прочетена 518 пъти