Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ „Не на насилието!“ казаха младежите от Карлово и Сопот
Петък, 23 Ноември 2018 15:09

„Не на насилието!“ казаха младежите от Карлово и Сопот Избрана

Оценете
(2 гласа)
С флашмобове "Не на насилието!" младежите от Карлово и Сопот отбелязаха 25 ноември- Международния ден за прекратяване на насилието над жените. 
Инициативата е част от проекта на Младежкия информационен център-Карлово "Прегърни ме!", финансиран от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа, целящ превенция на домашното насилие и насилието, основано на пола. Предстои флашмоб и в Клисура на 26 ноември.
От началото на годината 28 жени са били убити от партньора/съпруга си според данни от медиите по обобщение на Българския фонд за жените:
Хиляди живеят в постоянен тормоз и домашно насилие, което се отразява на психиката и здравето, както на преките жертви на насилие, така и на децата в семействата.  Затова е време да  кажем „Не на насилието!“.
Всеки може да сигнализира на Горещата безплатна телефонна линия за подкрепа и насочване на хора, пострадали от насилие 080018676, ако е свидетел на проява на насилие. Национална Гореща телефонна линия осигурява достъп до помощ за пострадали от домашно насилие и трафик на хора, като насочва пострадалите към социални услуги в цялата страна.
Благодарим на всички граждани, които заставайки в сърцето на кампанията подкрепиха каузата!
Повече за кампанията :
Прочетена 523 пъти