Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05302020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Новата учебна 2019/2020 година бе открита във всички училища в община Карлово
Понеделник, 16 Септември 2019 18:38

Новата учебна 2019/2020 година бе открита във всички училища в община Карлово Избрана

Оценете
(2 гласа)

Новата учебна 2019/2020 година бе тържествено открита на 16 септември във всички училища на територията на община Карлово. С водосвети за здраве и успехи, издигане на националния трикольор и посрещане на школските знамена, в класните стаи влязоха над 4 300 момичета и момчета. За първи път училищния праг прекрачиха 440 деца.

Да бъдат здрави, да усвояват материала от учебните предмети, но и да знаят кои са карловските възрожденци и какъв е приносът им за разцвета на страната ни, пожела кметът на общината д-р Емил Кабаиванов на тържеството в СУ „Васил Левски”. Празника там уважиха заместник-кметът Данка Люртова, секретарят Стефан Стефанов и председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков. По-рано през деня той поздрави педагозите и учениците от начален курс на същото средно училище. На тържеството в СУ „Христо Проданов” поздрав от името на кмета д-р Кабаиванов отправи неговият заместник Стойо Карагенски, в ОУ „Св.Св. Кирил и Кирил и Методий” – Данка Люртова, в ОУ „Райно Попович” – директорът на дирекция „Хуманитарни и социални дейности” Петя Найденова. Заместник-кметът Антон Минев приветства екипите на Детски градини „Първи юни” и „Слънце” в Карлово. Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков и представители на командването на военното формирование уважиха празниците в карловските училища.

Двоен бе празничният ден за учениците от ОУ „Христо Г. Данов” в село Розино. След голямата програма с много български фолклорни изпълнения, децата от училището бяха поздравени от д-р Емил Кабаиванов, народния представител д-р Джевдет Чакъров и кмета на Розино Ангел Шаламанов. Те прерязаха лентата и на новата многофункционална спортна площадка, на която бе изигран първия футболен мач. Изграждането на съоръжението бе финансирано от община Карлово и Министерството на образованието и науката.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО

Тел. 0335/ 54-598

 

Прочетена 788 пъти