Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет02282020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Новата учебна година бе открита във всички училища от община Карлово
Понеделник, 17 Септември 2018 15:08

Новата учебна година бе открита във всички училища от община Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)

Новата учебна 2018/2019 година бе тържествено открита във всички училища от община Карлово. С издигането на националното знаме и химна на Република България започна церемонията на първия учебен ден - 17-ти септември. През тази учебна година в класните стаи за първи път влизат 465 деца, а всички ученици, които ще посещават училищата от община Карлово са общо 4 947.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави всички директори, преподаватели и ученици, като изпрати поздравителни адреси, в които бе написано:

„Поздравявам Ви с началото на новата учебна година – един незабравим момент на надежда и очаквания. Искрено Ви желая да бъде успешна и изпълнена с нови предизвикателства. Уважаеми преподаватели, бъдете все така всеотдайни в благородното Ви призвание да дарявате на Вашите ученици ценните послания на науката и познанието. Пожелавам Ви удовлетворение от дейността и справяне с предизвикателствата на времето, в което живеем. На Вас, скъпи ученици, пожелавам винаги да имате самочувствието, че можете да постигнете всяка своя мечта. Вярвайте в себе си! Бъдете упорити, отговорни и смели! На първокласниците, които за първи път прекрачват училищния праг, пожелавам завинаги да запомнят този щастлив миг и първия училищен звънец. На добър час!“

Председателят на асоциация „Царици на розата“ Силвия Тодорова представи  в СУ „Христо Проданов“ мисията на всички момичета, които са станали царици на розата през годините, а тя е да помагат на деца от община Карлово. Тази година инициативата е свързана с първия учебен ден, като за 23-ма ученици в нужда от различни училища ще бъдат дарени ваучери за дрехи и учебни помагала. Силвия Тодорова благодари на основния им спонсор Първа инвестиционна банка и на основния партньор на асоциацията община Карлово, в лицето на д-р Емил Кабаиванов.

 

 

 

Пресцентър

Община Карлово

Тел: 0335/ 54 598

Прочетена 624 пъти