Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет11222019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Община Карлово: Гражданите и фирмите трябва да организират снегопочистване в районите си
Четвъртък, 03 Януари 2019 17:10

Община Карлово: Гражданите и фирмите трябва да организират снегопочистване в районите си Избрана

Оценете
(3 гласа)
Сн. Архив Karlovo-News Сн. Архив Karlovo-News
Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за опасно време в по-голяма част от Южна България, където се очакват снеговалежи и образуване на снежна покривка.
       В тази връзка всички граждани и фирмите, които поддържат прилежащи площи около имоти частна собственост и ползватели на такива, при зимни условия са длъжни да спазват чл.19 ал.1 от действащата Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово в частта:
     - своевременно и постоянно да организират почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки с цел безопасност на движението;
       - да отстраняват ледени висулки и надвиснал сняг от покривите на частните и фирмени обекти;
      - да не изхвърлят почистения сняг от тротоарите на уличните платна, да не натрупват снега до стволове на дървета и до спирки на градски транспорт.
       При неизпълнение на разпоредбите, гражданите и фирмите подлежат на санкция.
    Във връзка с прогнозираните климатични усложнения, гражданите стриктно трябва да спазват правилата за движение по пътищата. Препоръчително е да не се паркират автомобили по булевардите и основните улици в Карлово. Най-критичните места са бул. ”Освобождение” и улиците ”Ген. Карцов”, „Александър Стамболийски”, „Хан Крум”, "Юмрукчал" и „Криволак”. Паркираните на платната автомобили възпрепятстват работата на снегопочистващата техниката и на пътните превозни средства със специален режим.
      Снегопочистващите машини вече са разположени в 4-те опорни пункта /Карлово, Калофер, Розино и Клисура/ в общината. Съгласно договор, сключен с консорциум „Чистота Карлово”, фирмата има ангажимент за почистването на около 370 километра общинска пътна мрежа. Обезпечени са необходимите количества смеси и пясък за обработка на пътните настилки.
Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов разпореди на кметовете и кметските наместници да следят за изпълнението на дейностите по почистване на пътищата от общинските и уличните пътни мрежи във връзка с очакваните снеговалежи.
Контрол върху дейността на фирмата осъществяват и служителите в звено „Инспекторат”.
Прочетена 1687 пъти