Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Община Карлово почисти нерегламентирани отпадъци на територията на град Карлово
Сряда, 17 Октомври 2018 11:54

Община Карлово почисти нерегламентирани отпадъци на територията на град Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)

На 13.10.2018 г. за пореден път на територията на град Карлово се извърши почистване на образувалите се нерегламентирани замърсявания около контейнерите за битови отпадъци, създадени от недобросъвестни граждани. Почистени бяха също така местността „Конлука” и района около бившия завод „Домостроител“ АД.

    Уведомяваме Ви, че е забранено в съдове за битови отпадъци изхвърлянето на отпадъци от промишлеността, селското стопанство, животновъдството и всички видове отпадъци от строителството, както и такива отпадъци, които биха довели до увреждане на самите съдове, сметоизвозващата и сметообработващата техника.

Третирането и транспортирането на отпадъците при извършване на текущ ремонт или реконструкция на сгради и съоръжения от физически и юридически лица, за които не се изисква разрешение за строеж, се организират от притежателите на отпадъците, от изпълнителя на строителството или разрушаването или от друго лице чрез заявка и заплащане на специализиран контейнер.

    Уважаеми съграждани, с цел опазване на чистотата на територията на Община Карлово приканваме всички граждани да спазват утвърдения ред за третиране на конкретния вид отпадъци, регламентиран с Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Карлово и при установяване на нарушители и/или новообразувани нерегламентирани замърсявания, да сигнализират общинската администрация :

  • на телефони: 0335/54688, GSM 0893406152;
  • на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
  • на сайта на Община Карлово:
  • http://www.karlovo.bg.

    Всякакви други начини за сигнализиране на компетентните органи са непрепоръчителни.

 

Пресцентър на община Карлово

 
Прочетена 533 пъти