Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт08202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Община Карлово участва в престижно туристическо изложение
Петък, 19 Април 2019 15:21

Община Карлово участва в престижно туристическо изложение Избрана

Оценете
(1 глас)
От 18 до 20 април 2019 година Велико Търново е домакин на 16-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“.
За поредна година Община Карлово взима участие, като представя на щанда културните и природни забележителности, празниците на Розата и Лавандулата, както и  хотелите в региона.  Най-голям интерес тази година има към Комплекс „Старинно Карлово“ и към Национален музей „Васил Левски“ – Карлово.
На изложението присъстваха и двата общински музея – Исторически музей – Карлово и Исторически музей- Клисура, които представиха историческото наследство на региона и разказаха на посетителите за ценните си експозиции и изложби.
Престижният туристически форум беше открит от министъра на туризма Николина Ангелкова. В него участват десетки общини, туристически сдружения и културни институции. Присъстват посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската република. Под патронажа на министър Ангелкова  се проведе и българо-руска кръгла маса за ролята на регионите за развитието на туризма и перспективите на културния туризъм. 
Специален гост в първия ден на изложението беше българският шампион по бокс Кубрат Пулев, на който Николина Ангелкова връчи почетен плакет  за усилията му да популяризира родния туризъм.
 
Източник/ Община Карлово
Прочетена 246 пъти