Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет01202022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Община Карлово възстановява мини футболното игрище в квартал „Полковник Димков“
Понеделник, 29 Ноември 2021 16:21

Община Карлово възстановява мини футболното игрище в квартал „Полковник Димков“ Избрана

Оценете
(1 глас)
Община Карлово възстановява със собствени средства мини футболното игрище южно от СУ „Христо Проданов“ в квартал „Полковник Димков“. Подменени са тревното покритие на терена, футболните врати, оградата и осветлението. Предстои за пореден път да бъдат възстановени седящите места и да се монтира видеонаблюдение с цел опазване на съоръжението.
Карлово е една от първите общини в страната, в която бе изградено мини футболното игрище по проект Mini Pitch на програма „Хеттрик“ на УЕФА. Съоръжението откри през 2005 година председателят на БФС Борислав Михайлов. В продължение на 15 години базата се ползва за пълноценна учебно-тренировъчна дейност на отборите от Детско-юношеската школа на ОФК „Левски“ Карлово, за организиране на общински и регионални състезания по мини футбол за всички възрастови групи, както и от ученици от СУ „Христо Проданов“. Извършването на цялостен ремонт се наложи вследствие непрекъснатото използване на игрището.
В Бюджет 2022 ще бъдат заложени средства за реновиране и на футболните игрища в квартал „Иван Ночев“ и на ул. „Парчевич“. Община Карлово призовава децата и младежите, които ползват спортните съоръжения, да ги пазят, защото тяхното изграждане е скъпо и се реализира със средства от данъците, които плащат родителите.
Във връзка с отправената молба за финансово съдействие от страна на БФС, в началото на м. ноември в Карлово бе изпълнителният директор Борислав Попов. Той се запозна със спортната база на ОФК „Левски“ и с условията за подготовка на Детско-юношеската школа. Футболният съюз пое ангажимент, в района на Спортен комплекс „Васил Левски“ да изгради игрище със стандартни размери изкуствено тревно покритие, седящи места и осветление. Съоръжението ще бъде ползвано за провеждане на официални футболни срещи на всички отбори от ОФК „Левски“ Карлово.
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО
 
 
Прочетена 187 пъти