Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Община Карлово вози безплатно по линиите на "Хеброс бус"
Четвъртък, 24 Ноември 2022 20:20

Община Карлово вози безплатно по линиите на "Хеброс бус" Избрана

Оценете
(2 гласа)

Община Карлово поема временно превоза на пътници по три направления „Карлово – Клисура“, „Карлово – Войнягово“ и „Карлово – Климент“, реши Общинският съвет. Транспортът, организиран от общината, е временен и е за периода 1 декември 2022 г. – 31 декември 2022 г.  Превозите ще се финансират със средства от общинския бюджет, а пътниците ще бъдат превозвани безплатно.

Предложението е на кмета д-р Емил Кабаиванов с цел предотвратяване на евентуален транспортен колапс в общината. 

Припомняме, че на 2 ноември превозвачът „Хеброс бус“ АД уведоми общината, че от 01.12.2022 г. спира да изпълнява задълженията си по договора за превоз на пътници по цитираните направления. Този отказ потенциално може да предизвика сериозен социален проблем, за което своевременно с писма са уведомени министърът на транспорта Христо Алексиев и областният управител на област Пловдив – Ангел Стоев.

 Ръководството на Община Карлово е възложила на вътрешен одитор да извърши анализ на цената за дофинансиране на обществен автобусен превоз. Същевременно текат преговори с търговски дружества, притежаващи лиценз за обществен транспорт на пътници, които да поемат превоза по закритите от „Хеброс бус“ АД направления. Въпреки полаганите усилия обаче до момента не е постигната договореност с частните превозвачи.

По направлението Клисура – Розино – Христо Даново – Кърнаре – Иганово – Анево – Сопот – Карлово има жп-линия, по която БДЖ ежедневно извършва пътнически превози

Прочетена 1438 пъти