Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб09222018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Общински съвет Карлово проведе днес редовната си сесия
Четвъртък, 28 Септември 2017 17:12

Общински съвет Карлово проведе днес редовната си сесия Избрана

Оценете
(0 гласа)
За учебната 2017/2018 г. в СУ „Христо Ботев“ гр. Калофер няма осъществен прием за 8-ми клас. Желание за записване в училището е заявил само един ученик, това заяви кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов в отговор на питането на общинския съветник Веселин Божков относно състоянието на преобразуваното с решение на Общински съвет Карлово ОУ „Христо Ботев“ в СУ „Христо Ботев“. Община Карлово е изпълнила всички административни и финансови ангажименти относно структурирането и преобразуването на училището, ангажимент на кмета на гр. Калофер, заявен публично, остана да привлече ученици, за запълване на паралелките по „Аниматор в туризма“ и „Моделиране на облеклото“. Към новата учебна година това не се осъществи, заяви още кметът на общината на проведената днес сесия на Общински съвет Карлово. 
    На сесията беше приет Независимия финансов одит на годишния финансов отчет за 2017 година на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ – Карлово ЕООД. По докладна записка на кмета д-р Кабаиванов, съветниците одобриха проектобюджет 2018 година и актуализираната бюджетна прогноза за 2019-2020 г. на община Карлово. Кметът запозна общинските съветници за изпълнението на бюджета на община Карлово, сметките за средства от Европейския съюз и актуализираното разпределение на промените по бюджета за полугодието на 2017 г. Прието бе още решение за извършване на вътрешни компенсаторни промени и актуализация на бюджета за 2017 г. Останалите точки, които бяха разгледани на проведената сесия бяха за разпореждане с общинско имущество. По предложение на кмета на община Карлово, с решение от днешната сесия, се предоставя общински имот от 115 кв.м в град Калофер на НЧ „Христо Ботев 1869 г.“ за разполагане на музейна експозиция на Калоферска дантела. Имотът се предоставя безвъзмездно за срок от 5 години. 
   Всички решения взети на проведената сесия на Общински съвет Карлово ще бъдат качени на официалната интернет страница на община Карлово в законноустановения срок.
ПРЕСЦЕНТЪРА НА ОБЩИНА КАРЛОВО
Прочетена 535 пъти