Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон01252021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ „БЪДЕЩЕ ЗА ОБЩИНА СОПОТ“ ПРЕДЛАГАТ СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА БОЛНИЦАТА
Сряда, 09 Декември 2020 10:51

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ „БЪДЕЩЕ ЗА ОБЩИНА СОПОТ“ ПРЕДЛАГАТ СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА БОЛНИЦАТА Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

Общинските съветници от „Бъдеще за община Сопот“ внесоха предложение за създаване на временна комисия за проучване и анализ на финансовото състояние на МБПЛ „Иван Раев - Сопот“ и изработване на проект за развитие на лечебното заведение. 
 
Известен факт е, че има системен недостиг на средства за нормалното функциониране на болницата. Бюджетът на здравното заведение е недостатъчен за осигуряване на нормалната работа, какво остава за подобряване на материалната база и апаратурата. Към момента община Сопот е осигурила финансово подпомагане в размер на близо 400 000 лева под формата на безлихвени заеми и капиталови трансфери. 
 
През септември 2020 г. се осъществи преобразуване на „Медицински център 1 – Сопот“ ЕООД и вливането му в болницата. Според общинските съветници е важно проследяването на цялостния процес на преобразуване, оценка на резултатите и изготвяне на план за последващи действия. 
 
Временната комисия има за цел да разгледа всички възможности за изготвяне на адекватен план за бъдещето на здравното заведение, както и да направи пълна проверка на счетоводната документация на МБПЛ „Иван Раев – Сопот“. Необходима е проверка на ресурсната обезпеченост на болницата, в това число персонал, материални и нематериални активи. 
 
Според предложение на съветниците времето на работата на временната комисия е три месеца. 
 
Предстои решение на Общинския съвет, което да даде зелена светлина или да спре направеното предложение. 
 
Източник: Община Сопот
 
Прочетена 250 пъти