Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Официална делегация от град Зехайм-Югенхайм, Германия присъства на редовно заседание на общински съвет Карлово
Четвъртък, 27 Септември 2018 17:50

Официална делегация от град Зехайм-Югенхайм, Германия присъства на редовно заседание на общински съвет Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Днес, 27 септември от 10:00 часа  в зала „Васил Караиванов” се проведе редовната сесия на Общински съвет Карлово.
    На сесията присъства официална делегация от град  Зехайм-Югенхайм, Германия водена от г-н Александер Крейсл, кмет на града. Той представи презентация съдържаща исторически факти и забележителностите на града. Г-н Крейсл подчерта, че провинция Хесен, в която се намира община Зехайм-Югенхайм е една от най-силните икономически провинции в Германия. Той благодари на кмета на община Карлово д-р Кабаиванов за топлото посрещане и го увери, че очаква съгласно  Меморандума за побратимяване между двата града, да започнат работа по много общи проекти.
   В Дневният ред бяха включени 15 докладни записки. Приети бяха решения по докладните записки: Вътрешнокомпенсирани промени по общинския бюджет, ободряване на Проектобюджет за 2019 г., актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2018г. и др. Разгледани бяха още докладни записки за СУ „Христо Ботев” Калофер и информацията за Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Карлово”. Други докладни записки, разгледани и приети на заседанието на Общински съвет Карлово бяха свързани с одобряване на Подробни устройствени планове и разпореждане с имоти общинска собственост. 
    Всички решения, които бяха взети на днешното заседание на Общински съвет Карлово ще бъдат качени на официалната интернет страница на община Карлово в законноустановения срок.
Прочетена 571 пъти