Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон03182019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Официална церемония Първа копка на мемориален знак на българския ракетчик бе направена в Карлово
Понеделник, 12 Март 2018 16:58

Официална церемония Първа копка на мемориален знак на българския ракетчик бе направена в Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Официална церемония Първа копка на мемориален знак на българския ракетчик бе направена в Карлово. Инициативата за изграждането на паметника е на бившите ракетчици от поделенията в Марино поле и членове на общинска организация „Васил Левски“ на СОСРЗ – Карлово. Монументът ще бъде изграден до края на годината и ще се намира в градинката на ул. „Тодор Каблешков“. 
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отправи своите поздравления към всички участници в родолюбивата инициатива, чиято цел е  да бъде изграден паметник, който да напомня за воинската слава на двете ракетни поделения в Марино поле - 56-та Ракетна бригада и 129-та  Подвижна ракетно-техническа база. Д-р Кабаиванов изказа и своята пълна подкрепа за  изграждането на монумента.
В тържествената церемония взеха участие духовият оркестър и рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада. На събитието присъстваха председателят на ОбС Карлово – Теодор Шойлеков, заместник-областният управител на област Пловдив – инж. Димитър Керин, кметът на община Сопот – Деян Дойнов, заместник-кметът на община Карлово – Антон Минев, секретарят на община Карлово – Стефан Стефанов, общински съветници, бивши и настоящи командири на военни формирования, представители на СОСРЗ, десетки жители на града.
 
Пресцентър 
Община Карлово 
Тел: 0335/ 54 598
 
 
 
Прочетена 872 пъти