Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед09232018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Официална церемония "Първа копка" на обект "Изграждане на пешеходна зона по ул. "Водопад" се състоя в Карлово
Сряда, 11 Октомври 2017 21:01

Официална церемония "Първа копка" на обект "Изграждане на пешеходна зона по ул. "Водопад" се състоя в Карлово Избрана

Оценете
(4 гласа)

Медия

Официална церемония “Първа копка” на обект “Изграждане на пешеходна зона по ул. “Водопад”” се състоя в Карлово. Огласено бе и стартирането на проект “Благоустроена градска среда на град Карлово”, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.”  Проектът включва благоустрояване на улици, междублокови пространства и предблокови зелени пространства в централната част на Карлово. Предвижда се уличните настилки да бъдат ремонтирани, да бъдат създадени и възстановени зелените пространства, да се подобрят условията на достъп на хора в неравностойно положение.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов представи целите и основните дейности на проект “Благоустроена градска среда на град Карлово”, както и обектите, които са включени в него. Д-р Кабаиванов поясни, че това е един от приоритетните проекти за общината, по който се работи в последните няколко години, защото той обхваща няколко сфери - градска инфраструктура, образователна, културна и социална. Неговото реализиране ще донесе голяма полза за много жители и гости на града. Кметът благодари на целия екип от специалисти, допринесли за спечелването на проекта и пожела успех, много упоритост и качествена работа на изпълнителя.

Официален гост на церемонията “Първа копка” на обект “Изграждане на пешеходна зона по ул. “Водопад” бе заместник-областният управител на област Пловдив Евелина Апостолова. Тя поздрави кмета на община Карлово и подчерта пред всички присъстващи, че: “Много малко от Вас си дават сметка колко труд и упоритост се иска за да може община Карлово да бъде сред общините първенци по усвояване на европейски средства, европейски фондове и инвестиции. Поздравления за целия екип.”

На церемонията присъстваха още: Теодор Шойлеков – председател на ОбС Карлово, Антон Минев и Данка Зидарова-Люртова - земестник-кметовете на община Карлово, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово,  общински съветници от община Карлово, Красен Краев – ръководител на проекта, Михаил Камбитов – изпълнител на строителните дейности по проекта, инж. Свилен Пешев – представител на строителен надзор, жители и гости на град Карлово.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО

 

Прочетена 405 пъти