Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб09302023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ От днес – музеите на двудневен протест
Събота, 12 Февруари 2022 13:33

От днес – музеите на двудневен протест Избрана

Оценете
(4 гласа)
   
   Двудневен протест започва от днес. Институциите, които членуват в Сдружението на музеите в Пловдив недоволстват и се обявяват против предвиденото във бюджета 5% увеличение за поддръжката на щатовете им.
Според Борис Хаджийски, председател на УС на сдружението и директор на регионалния музей в Пазарджик увеличението трябва да бъде в размер на 50%, за да могат да се покрият основните режийни разходи, да се осигури нормална дейност в музеите и да бъдат увеличени заплатите на служителите.
Към момента тече 5-дневния срок, в който е възможно внасяне на корекции.
Музейните специалисти ще протестират символично, тоест с ленти на ръцете и голямо пано, на което ще бъдат изписани исканията им.
Не можем да не отбележим момента с тежките времена,с безумните сметки за ток и всички други проблеми, които стоят пред всяка една културна, а и не само, институция.
Обществена тайна е, че не се гледа обективно върху културно-историческите институции, че с години наред са ощетени материално и морално.
За да се развива една страна, наред с икономиката, с другите отрасли, трябва да се отдава нужното и за духовния просперитет.
 
 
Автор: Karlovo-News
Прочетена 543 пъти