Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет06222018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Отбелязваме 12 август- Международния ден на младежта с благотворителна акция за училищата и социалните центрове на Карлово, заедно с младежите от френския корпус за солидарност "Europ'Raid"
Сряда, 09 Август 2017 00:16

Отбелязваме 12 август- Международния ден на младежта с благотворителна акция за училищата и социалните центрове на Карлово, заедно с младежите от френския корпус за солидарност "Europ'Raid" Избрана

Оценете
(1 глас)

Улиците на Карлово ще станат тесни в следобеда на 11 август 2017, когато 40 рали-автомобила Пежо205 със 120 доброволеца пристигат на стадиона в Карлово, за да направят дарение от ученически пособия, оборудване и материали за училищата и социалните центрове в Карлово. 

Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’raid2017”, а в Карлово са по наша покана.
Сдружението ни „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, управляващо Младежкия информационен център в града, вече 10 години предоставя възможности за социално включване, междукултурен обмен, личностно и професионално развитие на младите хора от региона.
Френските доброволци ще изиграят приятелски мач с местния юношески футболен отбор от 18:00 и ще се срещнат с граждани и младежи,за да споделят емоцията от това да обикаляш цяла Европа и да даряваш на хора в неравностойно положение. Събитието ще отбележи 12 август –Международния ден на младежта, насърчавайки младите хора да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.
„Europ’raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през2015 те са вече 42, през 2016г.са 207, а тази година в инициативата се включват 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания,България и Румъния.
Заповядайте на стадиона да посрещнем с български знамена доброволците!

Прочетена 384 пъти